Min personliga utveckling och framtida yrke.

Jag har gått den långa vägen för att tillslut hitta min väg, både när det gäller min egen personliga utveckling och mitt framtida yrke. En kort sammanfattning av min bakgrund. Jag är utbildad undersköterska/skötare samt socionom. Jag har även utbildat mig i MI motiverande samtal samt kognitiv beteendeterapi. Jag har 20 års erfarenhet av arbete med människor med olika funktionsnedsättningar. Jag har bland annat arbetat på sjukhus inom psykiatrin, på skyddat boende för kvinnor och barn som varit utsatta för våld i nära relationer. Jag har varit med och startat upp ett boende för unga personer med funktionsnedsättningar, och jag har arbetat både inom kommunen och Försäkringskassan som handläggare.

Under åren som gått har jag lärt mig oerhört mycket om mig själv, men också om hur vi människor fungerar, vad vi behöver för att må bra, osv. De senaste fem åren har jag känt att mitt arbete som handläggare på Försäkringskassan gav mig inget, och ganska ofta kände jag mig maktlös över att jag och mina före detta kollegor sliter och kämpar men får sällan något tillbaka från sin arbetsgivare. Att ha ett arbete där man känner sig otillräcklig dränerade mig totalt på energi. Jag började må dåligt, tvivlade på mig själv och mina kunskaper. Började känna av symtom på stress och bestämde mig för att göra något åt det. Att vara kvar på mitt arbete som handläggare på Försäkringskassan skulle bara bli destruktivt.

En bekant tipsade mig om hypnoterapi och jag bestämde mig för att prova om det var något för mig. Jag besökte en hypnoterapeut i Göteborg där jag bor. Vi började arbeta med mitt självförtroende som hade fått sig en rejäl törn. Efter ett antal gånger kände jag att jag blivit stärkt i mig själv, och att det gav mig styrka och mod att våga tänka om. Jag fick klar och tydlig insikt om att det inte handlade om mig som person, min kompetens utan att jag pga långvarig stress börjat tveka på mig själv och tappat självförtroende. I mitt yrkesliv har jag känt och upplevt att jag kommit till min rätt som bäst, när jag samtalat med en annan människa. Jag har ofta fått höra av människor jag mött att de känner sig ”lyssnade på”, eller ”att du fick mig att ta det steget jag knappt vågat drömma om”, eller ”vet du, jag gjorde som du sa och det fungerade”. Jag hade många gånger tänkt att det är detta jag vill göra. Att det passar mig att samtala med människor, vägleda dem och få dem att må bra och växa som människa.

När jag träffade min hypnoterapeut sista gången, så frågade hon vad det var som hindrade mig att arbeta med det jag vill. Jag hade berättat att jag gärna ville arbeta med samtal som samtalsterapeut och kanske lägga till någon annan kompetens. Jag svarade att jag helt enkelt inte vet vilken väg jag ska gå, för att få möjlighet att arbeta med det jag vill och det jag är bra på. Min hypnoterapeut gav mig tips om att gå utbildning i hypnos – hypnoterapi. Hon sa att hon är säker på att jag hade passat bra som hypnoterapeut, och att det dessutom är en resa för ens egen personliga utveckling. Jag funderade ett tag och bestämde mig till sist att ta chansen. Jag blev tipsad om att gå utbildningen i hypnos – hypnoterapi för Jack Johansen eller Jörgen Sundvall. Efter att jag funderat fram och tillbaka bestämde jag mig för att gå utbildningen i hypnos – och hypnoterapi för Jack Johansen, vid SAHH – Skandinaviska Akademin för Hypnotisörer och Hypnoterapeuter. Utbildningen har gett mig personligen ännu mer styrka, mod och självinsikt. Jag har utvecklats och vuxit som människa. Jag vet nu vad jag har för styrkor och svagheter. Utbildningen har gett mig en resa i personlig utveckling, samt ett yrke som jag kan se mig själv ha fram tills den dagen jag går i pension.

Utbildningen i hypnos – och hypnoterapi för Jack Johansen har varit väldigt givande. Jack är en bra och pedagogisk lärare/mentor. Han berör med sina livesessioner och sprider mycket värme, engagemang och inspiration till alla. Han vill verkligen att det ska gå bra för alla och är mycket generös med sin kunskap och erfarenhet. Jag gick utbildning för Jack under år 2018. Jag fortsatte att ta klienter lite då och då när utbildningen var avslutad samtidigt som jag arbetade på mitt tidigare arbete på Försäkringskassan. Tillslut bestämde jag mig för att satsa fullt ut. Jag startade eget företag, och lite senare började jag arbeta som samtalsterapeut med motiverande samtal samt med hypnoterapi på Eriksbergs hälsoklinik i Göteborg. Jag är så stolt över mig själv och glad över att jag valde Jack Johansens utbildning, och jag kan varmt rekommendera den till andra.

Angelica Ritter 2019

 

Share This