Hypnos för att nå framgångHan har precis flyttat till Simrishamn och titulerar sig Österlens enda hypnotisör. Till helgen bjuder han på scenhypnos och skrattfest på Grand.

– Det är publiken som kommer att bli showens stjärnor, säger han. Frivilliga kommer upp på scen och blir hypnotiserade, berättar han. Det är en form av underhållning som brukar var mycket uppskattad. Dan Ahtola berättar att lite av hemligheten med scenhypnos är att få deltagarna att bli så fokuserade att omvärlden delvis försvinner.

– Då kan en del komiska situationer uppstå. Som att folk tror att de är nakna och agerar därefter.

Han har lärt sig scenhypnos i England och utbildningen i hypnosterapi har han genomgått i Sverige. Den senare kommer han att praktisera i sin mottagning på Järnvägsgatan i Simrishamn.

Han kommer närmast från Malmö med fru och barn. Att det blev Simrishamn skyller han på sin fru.

– Hon vill ha närhet till havet och inte tänka sig att bo i inlandet. Vi tycker att detta är en bättre uppväxtmiljö för våra barn än Malmö. Och så hittade vi en bra förskola. Österlen är fint, dessutom.

När det gäller arbetet på mottagning med hypnosterapi betonar Dan Ahtola att det inte är fråga om något hokus pokus. Utan en väg att hjälpa folk att nå de mål man önskar.

– Ofta är det bristande självförtroende som behöver förstärkas, säger han. Man vill bli av med sitt sug efter tobak eller sötsaker kanske. Man måste förstås först ha bestämt sig för att till exempel sluta röka, annars går det inte.

– Det kan vara att lyfta bort en blockering.

Han kan förstås inte bota sjukdomar och brukar fråga besökare om man har uppsökt läkare.

– Det är fråga om friskvård genom hypnos.

Vid hypnosen brukar Dan Ahtola svänga en klocka fram och tillbaka framför klienten. När sedan personen blundar och faller i hypnos kan behandlingen börja.

– Det brukar gå rätt fort, säger han.

Föreställningen på Grand med Dan Ahtola går av stapeln på lördag. http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/hypnos-for-att-na-framgang/

Share This