Catarina Johansson hypnotiserar

Daniel Persson hypnotiserar

Susanne-Dahlgren-hypnotiserar

"Hypnos förändrade mitt liv"Hypnoterapeut Maria Fredholm

Maria Fredholm utbildade sig till hypnoterapeut

HÖÖR. Det finns alternativ till att ligga på analyssoffan i sju år.  Med hypnos kan man komma till rätta med så väl dålig självkänsla som nikotinbegär.
-Det räcker inte med att vara medveten om något. Istället måste man till en djupare nivå. Varje gång vi utsätts för en händelse som har en koppling till den där första jobbiga förstärks det negativa i upplevelsen, säger Maria Fredholm, hypnoterapeut i Höör.
Även om hypnos kan göra under med både själsliga sår som dåliga vanor, vill Maria Fredholm betona att hypnos i sig inte är någon terapiform, utan ett tillstånd. Det är ett sätt att nå det undermedvetna för att se orsaken till ett problem.
Banaliteter blir sår
Ofta är det små grejor som gör stora avtryck i det undermedvetna, helt beroende på situationen. Att ens mamma var på dåligt humör just då kan göra att händelsen sätter sig djupt istället för att passera obemärkt.
De flesta av Maria Fredholms klienter vill använda hypnos för att stärka sin självkänsla. Andra vill få hjälp med att sluta röka, snusa eller äta för mycket. För att komma till rätta med sitt nikotinbegär krävs en enda behandling. För livsproblem eller traumatiska händelser högst fem, sex gånger.
Alla kan bli hypnotiserade, menar hon.
-Det är samma tillstånd som precis innan vi somnar eller  när vi dagdrömmer. Men det är väldigt individuellt hur djupt en person tillåter sig att gå in i hypnosen.En del har ett stort kontrollbehov. Men de med de starkaste upplevelserna får oftast de bästa resultaten.
Efteråt är man befriad
Efter behandlingen kan man känna en känsla av tomhet infinna sig.
-Man är befriad. Laddningen i situationen är borta. Istället kan man leva här och nu.
För egen del tog Maria Fredholm två behandlingstillfällen för att bli kvitt sin egen själsliga ballast. Bland annat förändrades synen på barndomen och hon förstod att föräldrarna, som känts otillräckliga, gjort så gott de kunnat.
-Jag kunde släppa all energi som gått åt till detta och det kändes som om jag kunde andas igen. Två sessioner med hypnos förändrade mitt liv totalt.

Länk till artikeln, klicka här!